Boek: Op het spoor van Etty Hillesum

Een kennismaking met haar gedachtewereld

Gepubliceerd op: 27 april 2023

Op het spoor van Etty Hillesum
Een kennismaking met haar gedachtewereld

Klaas A.D. Smelik

Zutphen: Walburg Pers, 2023
Aantal blz.: 248
ISBN: 9789464560725

De dagboeken en brieven van de Nederlands-Joodse auteur Etty Hillesum, geschreven in de periode 1941-1943, kregen wereldwijd bekendheid. 

Haar werk is in twintig talen vertaald en er zijn vele studies en internationale congressen aan haar gewijd. Auteur Klaas Smelik heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. In dit boek geeft hij een beeld van de geschriften, het gedachtegoed en de nalatenschap van Etty Hillesum, bedoeld voor volgende generaties.

Via haar geschriften wilde zij bijdragen aan een betere wereld. Haar ideeën blijven verrassend actueel. Dit helder geschreven boek, aangevuld met relevante citaten uit Etty Hillesums werk, laat zien waarom dat zo is.

Op het spoor van Etty Hillesum is verschenen bij uitgeverij Walburg Pers
Prijs gebonden uitgave: € 29,99.


Prof. dr. Klaas A.D. Smelik (Hilversum, 1950) studeerde theologie, semitische talen, oude geschiedenis en archeologie in Utrecht, Amsterdam en Leiden. In 1977 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2006 tot 2019 was hij directeur van het Etty Hillesum Onderzoekscentrum, eerst in Gent en later in Middelburg. In 1986 gaf Klaas Smelik de integrale editie van de nagelaten geschriften van Etty Hillesum uit, waarvan in 2021 de zevende druk verscheen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.