De dertiende kamer

Gepubliceerd op: 9 februari 2023

De dertiende kamer

Harry Turksma

Leeuwarden: Elikser, 2023
Aantal blz.: 202
ISBN: 9789463654982

Begin januari 2023 verscheen De dertiende kamer van Harry Turksma. Zijn debuutroman speelt zich af in Europa en Israël.

Salomon Coniche is een ambitieuze en gefortuneerde kunsthandelaar uit Parijs. Op een zakenreis naar de Vlaamse stad Knokke ontmoet hij de beeldschone Godelieve du Mourier. Zij is onderwijzeres op een katholiek kostschooltje. Beiden worden op slag verliefd en vertrekken samen naar Parijs.

Hun uiteenlopende karakters en achtergrond vormen aanvankelijk een stimulans voor hun onstuimige relatie. Uiteindelijk veroorzaken die ook spanningen. Die vergen het uiterste van hun aanpassingsvermogen en bereidheid om de barsten in hun sprookje onder ogen te zien. Maar of dat lukt?

De dertiende kamer is verschenen bij uitgeverij Elikser.

Harry Turksma is van oorsprong musicus, maar schrijft daarnaast. Hij nam drie cd's op en toonzette bekende Nederlandse dichters, onder wie Achterberg en Vasalis. Onder het pseudoniem Ben van Oordt schrijft hij maandelijks voor Kladblok, het populair literaire tijdschrift voor poëzie en mail-art. In 2021 publiceerde hij Feinsteins Erfenis, een bundel korte verhalen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.