Odeon, een virtuele dansvoorstelling van Ephrat Asherie Dance

Gepubliceerd op: 13 april 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Ephrat Asherie Dance is een dansgezelschap dat bekendstaat om zijn Afro-Amerikaanse en Latin streetdancestijl. De Israëlische choreografe Ephrat Asherie en dansers als Linda (LaNaija) Madueme, Ousmane (Omari Mizrahi) Wiles, Matthew (Megawatt) West en Teena Marie Custer blinken uit in verschillende genres als breakdance, hiphop, house en vogue.

A Single Ride, Ephrat Asherie Dance 's eerste avondvullende voorstelling, kreeg in 2013 twee Bessie-nominaties voor Outstanding Emerging Choreographer en Outstanding Sound Design. Eerder trad het gezelschap op tijdens prestigieuze festivals en in bekende zalen, waaronder The Apollo Theatre in Harlem, FiraTarrega, Guggenheim Works & Process, Jacob's Pillow Dance Festival, River to River Festival, Mass MoCA, New York Live Arts en The Werf.

Nu is het gezelschap terug met een virtuele voorstelling: Odeon.

Ook hierin laat choreografe Ephrat Asherie, samen met een groep diverse en dynamische dansers, weer een energieke en hybride performance zien. De muziek is in handen van Asherie's broer, jazzpianist Ehud Asherie. Voor Odeon herinterpreteert hij composities van de twintigste-eeuwse Braziliaanse componist Ernesto Nazareth, die bekendstond om het samensmelten van klassieke muziek met Afro-Braziliaanse ritmes.


Type:
dans
Wie:
Ephrat Asherie Dance
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 15 april 2021 - woensdag 28 april 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.