Expositie: Rendez Vous met Jip Wijngaarden

Gepubliceerd op: 3 augustus 2023

In de zomermaanden exposeert Jip Wijngaarden onder de titel Rendez Vous in Synagoge Groningen. De expositie is daar nog tot en met 8 oktober 2023 te zien.

Jip Wijngaarden verkreeg in de jaren tachtig nationale bekendheid met haar vertolking van Anne Frank in de voorstelling Het dagboek van Anne Frank. In deze theaterproductie speelde zij onder meer samen met Jeroen Krabbé. Sinds de jaren negentig houdt zij zich vooral bezig met schilderen. Haar eerste werken toonde zij in 2004 voor het eerst in Synagoge Groningen. Daarna volgden nog twee exposities, in 2009 en 2013.

"Ik schilder zoals ik bid", staat prominent op de eigen website van Jip Wijngaarden. De Bijbel en Israël zijn belangrijke thema's in haar werken. De doeken, intens gekleurd door olieverf, gevuld met Hebreeuwse letters en symbolen, verwijzen naar een bepaald wereldbeeld.

Jip Wijngaarden zegt op de website van Synagoge Groningen dat zij mensen wil laten reflecteren en in gesprek laten komen. "Ik houd van de sfeer in de synagoge, die past ook goed bij mijn werken, bij mijn thema's."

Locatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60, 9711 JZ Groningen
Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van Synagoge Groningen.

Beeld: Pesach © Jip Wijngaarden

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.