Boekpresentatie: De hele misjpoge

De geschiedenis van de familie Goudeket

Gepubliceerd op: 23 maart 2023

Op zondag 26 maart kun je de presentatie bijwonen van het boek De hele misjpoge van auteur Juliette Goudeket.

De hele misjpoge. De geschiedenis van de familie Goudeket is een vertelling over het lief en leed van elf generaties Joodse Amsterdammers. Met op de achtergrond de bewogen geschiedenis van Nederland. Vanaf de Rooie Rabbi die tijdens de Gouden Eeuw door de stad zwerft, tot aan de vooravond van de Kristallnacht in Duitsland, omdat Goudeket het verhaal wil vertellen over hun levens.

Meeslepende vertelling
Het gaat over een moord op kerstavond, een voddenman, een molen die onder verdachte omstandigheden afbrandt, twee paar tweelingen en hun avonturen, maar ook nicht Jet, die de boot naar Amerika neemt en daar een bekende Hollywood-actrice wordt. En over het socialisme en ‘Goudal’, de succesvolle radiowinkels van Nico en zijn broers in de jaren dertig van de vorige eeuw.

De hele misjpoge, de hele familie, is meer dan een historische roman, het is een meeslepende vertelling over grote en kleine mensen levend tussen traditie en integratie.

Auteur Juliette Goudeket woont afwisselend in Amsterdam en Zuid- Frankrijk. Ze studeerde psychologie en debuteerde in 2009 met de roman Ik zie je op de bloemenweide.

De boekpresentatie is in de Stadsboekwinkel, Vijzelstraat 32 te Amsterdam.
Het programma begint om 15:00 uur. Inloop 14.30 uur.
Aanmelden vooraf is vanwege de beperkte ruimte verplicht. Dit kan via email: [email protected]

Meer informatie over het boek De hele misjpoge vind je op de website van Amphora Books.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.