Yoni Rechter en Mordy Ferber

Een eenmalig optreden van deze twee jeugdvrienden

Gepubliceerd op: 4 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Yoni Rechter is een van de bekendste musici uit Israël. Wie aan Hebreeuwse volksliedjes denkt, denkt aan Richter. Dit komt door de prachtige arrangementen die hij maakte van populaire oudere melodieën.
Rechter werd geboren in Tel Aviv en begon op achtjarige leeftijd met piano. Hij vervulde zijn militaire dienst bij de Artillery Corps-band en studeerde daarna aan de Tel Aviv Academy of Music. In deze periode sloot hij zich aan bij Kaveret, een bekende pop- en rockband. Daarna vormde hij met Avner Kenner het ensemble 14 Octaves. Rechter is componist en arrangeur van vele Israëlische hits en heeft samengewerkt met andere Israëlische muzikale grootheden, zoals Arik Einstein, Yossi Banai, Esther Ofarim, Gidi Gov en Yehudit Ravitz.

Mordy Ferber wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende jazzmuzikanten ter wereld en werd opgenomen in een lijst met de 350 beste gitaristen aller tijden. Na zijn diensttijd in de militaire band drukte Ferber zijn stempel op de geschiedenis van de Israëlische muziek door samen te werken met  grote Israëlische artiesten als Arik Einstein, Shlomo Artzi, Yoni Rechter, Eli Magen, Miki Gavrielov, en Shlomo Gronich. Sinds 35 jaar woont hij in New York, waar hij ook een glansrijke carrière als jazzgitarist heeft. Als veelgevraagd componist heeft hij bovendien muziek geschreven voor bekende televisieshows, waaronder The Sopranos, Everyone loves Raymond, Felicity, Jackass, en Fresh Prince of Bel Air.

Voor een eenmalig online optreden komen de oude jeugdvrienden Yoni Rechter en Morby Ferber weer samen. Ze worden ondersteund door Tal Mashiach op bas en Ofri Nehemiah op drums.

Voor 20 euro kun je erbij zijn!
Type:
muziek
Wie:
Yoni Rechter en Mordy Ferber
Waar:
Online
Wanneer:
zaterdag 6 februari 2021
Tijd:
20.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.