De toekomende tijd in het Modern Hebreeuws

Bouw je kennis van het werkwoord in het Ivriet verder uit

Gepubliceerd op: 25 augustus 2022

Noa Breemhaar heeft al heel wat studenten de tegenwoordige tijd en de verleden tijd in het Modern Hebreeuws geleerd. Dit seizoen gaat ze verder met de toekomende tijd, onmisbaar als je Ivriet wilt kunnen lezen en spreken. In het Nederlands wordt vaak de tegenwoordige tijd gebruikt voor iets wat in de nabije toekomst plaats vindt, maar in het Ivriet is dat anders.

Wie deze cursus gaat volgen, weet natuurlijk al dat de opbouw van het Hebreeuwse werkwoord heel anders is dan in onze eigen taal.
Alles begint bij de stam van het werkwoord: die bestaat doorgaans uit drie medeklinkers (uitzonderingen daargelaten). De stam wordt vervoegd door er andere klanken aan toe te voegen. Zo kun je met de stam (sjoresj) tijden en persoonsvormen maken.

De woordstammen zijn ondergebracht in binjaniem, die elk hun eigen vervoegingspatroon hebben. Als je die eenmaal onder de knie hebt, wordt het leren van werkwoorden een stuk eenvoudiger. En oefening baart kunst!


Let op: deze cursus wordt op locatie gegeven en is niet online te volgen!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.