Eli Singalovski

Zwart-wit fotografie met een vraag en misschien ook een boodschap

Gepubliceerd op: 21 januari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De in Rusland geboren en in Israël opgegroeide fotograaf Eli Singalovski (1984) studeerde aan de prestigieuze Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem. Na afronding van zijn studie emigreerde hij naar Duitsland, waar hij nog altijd woont en werkt. In 2019 won hij de Lauren and Mitchell Presser Photography Award, een prijs voor zeer talentvolle jonge Israëlische fotografen.

Voor de tentoonstelling Formal Solutions fotografeerde Singalovski verschillende gebouwen die een typisch voorbeeld zijn van moderne stadsarchitectuur in naoorlogs Duitsland. De fotograaf legde deze gebouwen midden in de nacht vast, terwijl hij een lange belichtingstijd gebruikte. Het resultaat is een serie dramatisch gecentreerde zwart-wit composities die interessante politieke vragen oproepen. Op wat voor manier is een historisch verhaal verankerd in een stad? Hoe gebruiken regeringen de openbare ruimte om uiting te geven aan hun ideologie? En wat zijn de gevolgen van deze ‘ideologische architectuur’ voor het volk?

De foto’s die conservator Tal Broitman selecteerde voor de expositie Formal Solutions vormen slechts een fractie van een uitgebreid archief dat Singalovski heeft aangelegd met portretten van Duits-modernistische gebouwen. Alle werken uit de tentoonstelling zijn nu met 360 graden view te bekijken via de website van het Tel Aviv Museum of Art .

Type:
tentoonstelling
Wie:
Tel Aviv Museum of Art
Waar:
Online
Wanneer:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.