Oh God - Oy Elohiem

Een filosofische komedie door Anat Gov

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De filosofische komedie Oh God heeft de afgelopen dertien jaar lovende kritieken ontvangen van toeschouwers in Israël en in vele andere landen. In Nederland zal een originele voorstelling worden gegeven met een Israëlisch-Nederlandse cast en een verrassend plot.

Eli, een veertigjarige alleenstaande vader en psycholoog ontvangt een mysterieus telefoontje van een nieuwe en wanhopige patiënt die eist dat het onmiddellijk tot een ontmoeting komt. Wanneer zij arriveert blijkt dat ze niemand anders is dan God zelf en dat het niet goed met haar gaat. Klinisch depressief wil ze een eind maken aan datgene dat we het bestaan noemen. Eli heeft één uur om haar van gedachten te doen veranderen en de wereld te redden.

Deze komedie doet een beroep op onze perceptie van God en de wankele relatie met de mensheid die ze creëerde.

In het Hebreeuws met Nederlandse ondertiteling.

75 minuten, verschillende speeldata in Amsterdam en Den Haag - zie de website van Israeli Stage Festival.

Type:
theater
Wie:
Israeli Stage Festival
Waar:
Amsterdam en Den Haag
Wanneer:
zaterdag 18 september 2021 - zaterdag 25 september 2021
Tijd:
zie website

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.