EVA

Een gesproken opera-podcast gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen

Gepubliceerd op: 6 mei 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het literaire werk Eva van Carry van Bruggen, dat bij publicatie in 1927 veel opzien baarde en tijdens de tweede feministische golf in de jaren zeventig werd herontdekt, vormt de poëtische basis voor een achtdelige gesproken opera.
De luisteraar wordt op muzikale wijze meegenomen in het verhaal van Eva. Dit ‘stream of consciousness’ portret over de geestelijke en seksuele ontplooiing van een jonge Joodse vrouw in het conservatieve Nederland toont de zoektocht naar een balans tussen de vrouw zoals haar omgeving wil dat ze is en de vrouw die ze zelf wil zijn.

De podcastserie is gebaseerd op de unieke persoonlijke interpretaties van actrices Leny Breederveld, Jade Olieberg, Nastaran Razawi Khorasani, Stefanie Janssen, Funda Müjde, Mira Helmer, Helen Kamperveen en zangeres Claron McFadden. In elke aflevering staat een van deze vrouwen centraal. Het all female gezelschap, bekend als frisse en toonaangevende stem binnen de Nederlandse klassieke muziekwereld, neemt de luisteraar mee in de atmosferische binnenwereld van Eva, als ware het een wandeling in het onderbewustzijn.

EVA is een productie van de Israëlische theaterregisseur Sjaron Minailo, bekend door zijn genre-overschrijdend muziektheater, in samenwerking met schrijfster en librettist Gaea Schoeters, componist Annelies Van Parys en Ragazze Quartet.

De podcastafleveringen zijn los van elkaar te beluisteren of achter elkaar bij wijze van volledige luisterboek.


Type:
podcast
Wie:
Sjaron Minailo
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 6 mei 2021
Tijd:
Dagelijks
Eva

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.