Vlaamse dramaserie Shalom Allemaal! scoort goed bij de kijker

Gepubliceerd op: 8 juni 2023

De Joodse gemeenschap in Antwerpen maakt furore in de media en wordt ‘beroemd’. Dat blijkt na de lancering van series op streamingdiensten over het leven in de Joodse wijk: de Vlaamse dramaserie Shalom Allemaal! en de Netflix-serie Rough Diamonds.

In de Shalom allemaal! – een real life-programma – krijgen buitenstaanders een kijkje in de keuken. De serie Rough Diamonds is fictie en wordt gespeeld door Vlaamse acteurs. Beide producten scoren goed onder de kijkers. Verschillende Vlaamse media berichten over wat er in de series gebeurt en hoe die zich ontwikkelen als product.

Dagelijks op pad
In Shalom Allemaal!, dat in België wordt uitgezonden via Play4 en GoPlay, heeft journalist Diederik Van den Abeele de Joodse wijk van Antwerpen in beeld gebracht. Hij ging er drie jaar lang bijna dagelijks op pad en slaagde erin om met zijn team unieke beelden te maken van het leven in de Joodse gemeenschap, zowel op straat als achter gesloten deuren. Na verloop van tijd mocht hij op plekken filmen waar nooit eerder een niet-Jood een voet had gezet. Volgens programmadirecteur Annick Bongers "zitten human interest-reeksen ingebakken in ons Play-DNA".

Ontroerd
Toen Van den Abeele drie jaar geleden begon, wist hij niet wat te verwachten. “Ik was weliswaar geboeid door mijn Joodse buren in Antwerpen, maar wist nauwelijks iets van hen af. Het heeft veel moeite gekost om hun vertrouwen te winnen, maar beetje bij beetje gingen de deuren open en ontdekte ik een wereld waarvan ik het bestaan niet had vermoed.” Tijdens het maken van deze documentairereeks heeft hij een gemeenschap leren kennen die hem heeft verbaasd en ontroerd, maar ook veel heeft geleerd.

Lees het hele artikel op de website van Jonet.

Foto: Scène uit Shalom Allemaal! © GoPlay

Item in samenwerking met Jonet.
meer informatie: jonet.nl
Logo samenwerking 'Jonet'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.