Workshop: bepaal je eigen enneagram

Gepubliceerd op: 9 februari 2023

Het enneagram is een psychospiritueel systeem van negen persoonlijkheidstypen. In deze workshop kun je jouw eigen enneatype ontdekken.

Het enneagram van persoonlijkstypen is mede gebaseerd op de kabbalistische levensboom. Die levensboom is een weergave van het universum en het leven.

Welk type ben je? Ben je bijvoorbeeld een perfectionist, een levensgenieter of een leider? Met meer kennis over bewust en onbewust gedrag bevorder je je persoonlijke groei en zelfinzicht. Zelfinzicht verrijkt je leven en maakt het makkelijker.

Leer vaste patronen herkennen zodat je effectiever en gelukkiger wordt. Leer anderen beter te begrijpen doordat je hun persoonlijke enneatype herkent. Dat biedt houvast in de omgang en communicatie met je omgeving.

Voorafgaand aan de workshop Haal het beste uit jezelf met het enneagram kun je je eigen enneatype al bepalen door een vragenlijst in te vullen. Maar hoe dan verder? In deze workshop bespreekt Rabbijn Hannah Nathan hoe dit systeem werkt. Ze zal ook enkele oefeningen meegeven die je thuis kunt doen.

De Kotzker rebbe zei: “Niemand is precies zoals jij. Koester dat.”

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.