Shtisel

Gepubliceerd op: 24 maart 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

In Israël is het derde seizoen van Shtisel inmiddels uitgezonden. Veel Nederlandse fans van de immens populaire televisieserie vroegen zich smachtend af hoe lang wij daar hier nog op moesten wachten. Dat wachten is nu voorbij: alle negen afleveringen van seizoen 3 staan vanaf donderdag 25 maart op Netflix.

Het eerste seizoen werd in 2013 voor het eerst op de Israëlische zender yes-tv uitgezonden. De serie sloeg meteen aan, want de seculiere bevolking van Israël kreeg een uniek kijkje in de ultraorthodoxe wereld van de wijk Ge’oela in Jeruzalem. In 2016 volgde een tweede seizoen en Shtisel werd niet lang daarna een wereldwijde hit nadat de serie aan Netflix was verkocht.

De serie volgt het leven van Shulem Shtisel (Dov Glickman), de Shtisel-patriarch en rabbijn bij de lokale jesjiwa, evenals die van de andere leden van zijn familie. De gemeenschap volgt strikte gebruiken en het overtreden van de normen veroorzaakt vaak chaos binnen het gezin. Maar wat vooral aanslaat zijn de universele thema’s waar de personages zich mee moeten verstaan, zoals liefde, verlies en dagelijkse sleur. 

Het derde seizoen is niet alleen bijzonder vanwege het ijzersterkte script, maar ook vanwege het feit dat Shira Haas, bekend van de serie Unorthodox en dé Israëlische superster van dit moment, een aanzienlijke rol speelt.

Heel veel kijkplezier gegarandeerd!

Type:
film
Wie:
Netflix
Waar:
Met abonnement zowel online en via je televisieprovider
Wanneer:
donderdag 25 maart 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.