De weg is lang - Een bijzonder concert van Zan Nadir

Een verhaal van geestkracht en vastberadenheid

Gepubliceerd op: 22 december 2022

Gilad Nezer en de band Zan Nadir treden op in drie Nederlandse steden met een avond muzikale storytelling: De weg is lang.

Hoe ga je om met de harde realiteit van het leven en vind je ondanks alles de kracht om een compleet en bevredigend leven op te bouwen, jezelf te ontwikkelen en anderen te inspireren?
Sharon Kadar-Kalderon wordt van de ene op de andere dag blind. Dan begint een proces van revalidatie en groei.

Sharons verhaal wordt omlijst met live muziek: de band Zan Nadir speelt bekende en minder bekende Israëlische liedjes.
De teksten en de vertaling zijn op een groot scherm te volgen.

Donderdag 19 januari 2023 20:00 in Delft
Zaterdag 21 januari 2023 20:00 in Den Haag
Zondag 22 januari 2023 20:00 in Amsterdam

Tickets kun je hier bestellen.

Over Gilad en Zan Nadir
Gilad Nezer, in Israël geboren en getogen, is een veelzijdig muzikant die zich moeiteloos tussen uiteenlopende genres beweegt. Hij is lid van het Nederlands Kamerkoor en chazzan bij de Liberaal Joodse gemeente Amsterdam. In 2018 richtte hij Zan Nadir op. Sindsdien speelde deze band in verschillende programma’s en bij verschillende optredens. De kern van de band bestaat, naast Gilad, uit internationaal gelauwerde musici: bassist Yishay Glick, drummer Guy Salamon en componist en gitarist Eyal Margalit.

Voor Gilad is Israëlische muziek een landschap. Liedjes roepen associaties op met plaatsen, situaties en mensen waar hij van houdt. Daarbij gelooft hij dat Israëlische muziek, ook voor een Nederlands publiek dat geen Hebreeuws spreekt, een bijzondere diepte heeft, en mensen op een speciale manier kan raken. Volgens hem komt dit door een unieke combinatie van de taal en complexe, soms verrassende harmonieën. De muziek herbergt een combinatie van vreugde en verdriet, soms tegelijkertijd.

Over Sharon
Sharon Kedar-Kalderon verloor in zesde maand van haar eerste zwangerschap binnen 24 uur het zicht in beide ogen. Ze was toen 25 jaar. "Ik zei tegen mezelf: dit gaat niet van mij winnen." Ze begon kleine overwinningen te verzamelen, een nummer op de telefoon intoetsen en een gesprek voeren, de was doen. Die kleine overwinningen leidde tot grotere en Sharon kreeg drie kinderen. Toen de kinderen groter werden wilde ze meer met haar leven doen. Tegenwoordig is ze coach en werkt ze onder meer met gevangenen in haar woonplaats Beersjeva. Sport werd een game changer in haar leven. Fietsen, rennen, zwemmen, snappling, zelfs duiken deed ze. Ze laat ze zien dat een visuele (of andere) beperking je nergens van hoeft te weerhouden en is zo een inspiratiebron voor iedereen.

De weg is lang is een productie van de stichting Rainbow, die als doel heeft Nederland kennis te laten maken met Israëlische cultuur en taal, en wil bijdragen aan vreedzaam samenleven. De weg is lang brengt mensen van verschillende culturen samen rond een persoonlijk verhaal, van menselijk worstelen en van ontwikkeling, wat universele inspiratie biedt.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.