Donateursevenement: Deken van papier

Sinds vorige maand werken Crescas en KUNSTENISRAËL nauw samen, met het doel om kunst uit Israël te promoten

Gepubliceerd op: donderdag 17 december 20, 18:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Sinds vorige maand werken Crescas en KUNSTENISRAËL nauw samen met het doel om kunst uit Israël te promoten bij een zo breed mogelijk Nederlands publiek.  
KUNSTENISRAËL fungeert al enkele jaren als onafhankelijke bruggenbouwer voor kunstenaars en kunstprofessionals uit Israël – ongeacht religie, ras, etniciteit of politieke voorkeur – die creatieve risico’s nemen en uitdagingen aangaan in hun werk. De promotionele activiteiten worden nu overgenomen door Crescas, middels het kopje ‘Kunst uit Israël’ op de homepage en de items over specifieke Israëlische kunstenaars en artiesten in de wekelijkse nieuwsbrief.

Om de oude vrienden van KUNSTENISRAËL en de reeds bestaande donateurs van Crescas met elkaar in contact te brengen, organiseren we op 23 december een gezamenlijke livestream. Na een introductie en kennismaking met Diklah Zohar, de nieuwe directeur van Crescas, zal galeriehouder Rachel Meijler kunstenares Bianca Severijns interviewen.

Severijns staat bekend om haar originele en gedistingeerde papiertaal, waarmee ze honderden met de hand gescheurde stukjes papier esthetisch ordent tot beeldende wandtapijten, muurschilderingen en reliëfs. In haar werk onderzoekt ze onderwerpen als ontheemding, ontworteling en herworteling, maar ook andere sociale thema's.
Ze werd geboren in Nederland en woont en werkt momenteel in Israël. Haar ervaringen als immigrant in een nieuw thuisland vormen de inspirerende basis van waaruit haar papieren kunstwerken ontstaan.

Alle donateurs van KUNSTENISRAËL én Crescas kunnen gratis meedoen aan dit evenement. Ben je nog geen donateur? Voor € 18,- kun je het interview via de livestream bekijken, en daarmee ben je ook meteen donateur van Crescas!
Zo steun je ons, net voor het einde van het jaar, en zorg je dat ons werk en onze missie levend blijven! Want je weet vast wel: het getal 18 (chai) staat in de Joodse numerologie voor LEVEN!

Wie:
Crescas en KUNSTENISRAËL donateursevenement
Waar:
online
Wanneer:
woensdag 23 december 2020
Tijd:
19.00 - 20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.