Expositie: Jeroen Krabbé

Gepubliceerd op: 3 augustus 2023

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is de tentoonstelling Een koffer vol te zien. Hierin toont acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé zijn verborgen familiegeschiedenis.

Met objecten uit de privécollectie van zijn familie vertelt Jeroen Krabbé het verhaal van zijn grootvader en tante. Ook laat hij door middel van filmfragmenten en hieraan gerelateerde voorwerpen zien op welke manier de oorlog zijn werk als acteur heeft beïnvloed.

Daarnaast was hij de initiatiefnemer voor het zogenoemde Knopenmonument. Een herinnering aan de anderhalf miljoen kinderen die tijdens de Sjoa werden vermoord. De herdenkingsplaats in in juli onthult. Op de expositie is aandacht voor de verhalen van kinderen en de mensen die een knoop doneerden.

De expositie is nog te zien tot en met 29 oktober 2023. Kijk voor entreeprijzen en openingstijden op de website van het Herinneringscentrum.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.