Beltsazar, geschiedenis in beeld: revisited

vrijdag 7 augustus 20

De allereerste Website van de Week verscheen in onze nieuwsbrief op vrijdag 15 april 2011. Reden om, op de valreep van de totaal vernieuwde Crescas-website en idem nieuwsbrief, terug te kijken.
Wij schreven toen, ter introductie van deze rubriek:

"Het internet is een schatkamer waar ook op Joods gebied oneindig veel moois te vinden is. Het is u vast wel eens overkomen dat u, al surfend, op een digitaal juweeltje stuit, of juist nét niet die ene heel speciale website, als de naald in de virtuele hooiberg, weet (terug) te vinden. Vanaf vandaag wijst Crescas u wekelijks de weg naar een website die volgens ons het bezoeken waard is."
En zo begonnen we met BELTSAZAR, Onderzoek en presentatie van Joodse geschiedenis en cultuur, het digitale geesteskind van cultuurhistoricus Daniël Metz. Hij geeft zelf de verklaring voor de naamkeuze.
"Beltsazar is de naam die de profeet Daniël krijgt wanneer hij in ballingschap in Babylonië verkeert. Net als de bijbelse profeet legt het bureau Beltsazar zich toe op het jodendom in de diaspora. De voornaamste doelstelling van Beltsazar is het op een toegankelijke manier aanreiken van kennis over de rijke Joodse geschiedenis en cultuur."

Ons advies destijds om zelf te gaan kijken hoe Beltsazar dat aanpakt, in de vorm van stadswandelingen, lezingen, artikelen en andere projecten, blijkt nog altijd van kracht.

Daniël heeft de website ondertussen stevig aangepakt: je komt nu binnen op een fris ogende, gemakkelijk navigeerbare startpagina.
Met een klik op de afbeelding hieronder begin je aan je eigen digitale wandeling!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.