Winnen!

Gepubliceerd op: 5 augustus 2021

Winnen!

Joost van Kleef, Henk Willem Smits

Amsterdam: Prometheus, 2021
Aantal blz.: 224
ISBN: 9789044643701

Eind jaren tachtig heeft bijna elke scholier een O’Neill-schoolagenda en ligt bijna iedereen op het strand in de badkleding van O’Neill. De man die het iconische surfmerk in Europa tot een ongelooflijk marketingsucces heeft weten te maken: Rob Heilbron.

Hoe doet hij dat? Wat voor trucs gebruikt hij? Wie draait hij een loer? Welke rol speelt de koninklijke familie daarin? Na O’Neill wil Heilbron nog één keer winnen. Lukt hem dat met lingeriemerk Sapph? Wat zijn de gevolgen van de hondsbrutale billboardcampagne die hij lanceert?

Heilbron spreekt voor één keer vrijuit over zijn zaken, en ook over zijn leven. Een jetsetbestaan vol (sport)succes, geld en vrouwen. Maar ook: hoogoplopende ruzies in boardrooms, rechtszaken en afpersers.

Joost van Kleef (1978) schreef jarenlang voor Quote en was in die hoedanigheid nauw betrokken bij de samenstelling van de Quote 500. Hij schrijft voor Nautique  en is medeauteur van de bestsellers Het belastingparadijs en De zaak Kooistra
Henk Willem Smits (1976) is onderzoeksjournalist, tegenwoordig voor Quote, eerder onder andere voor De Pers en Het Parool.
Van Kleef en Smits schreven eerder de bestsellers De zaak Kooistra. Opkomst en ondergang van een horecamagnaat, De makelaar en Het belastingparadijs. Waarom niemand hier belasting betaalt – behalve u.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.