New York Jewish Film Festival 2021

Gepubliceerd op: donderdag 7 januari 21

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

The Jewish Museum en Film at Lincoln Center presenteren tussen 13 en 26 januari een virtuele versie van het New York Jewish Film Festival.  NYJFF is een van de meest invloedrijke Joodse filmfestivals ter wereld en vertoont elk jaar de beste documentaires, verhalen en korte films van over de hele wereld. Voor deze editie zijn drie Israëlische films geselecteerd.

Per film betaal je € 10,-.

Kijk op de website van het New York Jewish Film Festival voor de exacte data en tijden!

Type:
film
Wie:
New York Jewish Film Festival
Waar:
Online
Wanneer:
woensdag 13 januari 2021 - dinsdag 26 januari 2021

Here we are

Gescheiden vader Aharon (Shai Avivi) gaf ooit zijn artistieke carrière op om voor zijn autistische zoon Uri (Noam Imber) te zorgen. Ze leiden een rustig en gestructureerd leven, maar wanneer de jongen volwassen wordt, besluit zijn moeder dat hij in een speciaal internaat moet worden geplaatst. Aharon verzet zich en neemt Uri mee op een roadtrip om te laten zien dat hij wel degelijk voor zijn zoon kan zorgen. De onderbreking van hun routine leidt echter al snel tot moeilijkheden. Met zachte humor onderzoekt deze film grote thema’s als liefde, autisme en de onvermijdelijkheid van verandering.

Asia

Asia (Alena Yiv) is de jonge, alleenstaande moeder van Vika (Shira Haas), een pittige tiener die haar dagen doorbrengt in het skatepark. De Russische immigranten leven in Israël, waar ze samenwonen alsof ze huisgenoten zijn. Ze hebben nauwelijks interactie en botsen vaak (letterlijk) in hun kleine huis. Maar wanneer Vika ernstig ziek wordt, worden beiden gedwongen naar hun moeder-dochter relatie te kijken.
Dit ontroerende speelfilmdebuut van regisseur Ruthy Pribar won verschillende Ophir Awards en is de Israëlische inzending voor de 2021 Academy Awards.

Breaking Bread

Het immens populaire A-sham Arabic Food Festival (opgericht door dr. Nof Atamna-Ismaeel, de eerste Arabische moslim die MasterChef Israël won) promoot sociale verandering door middel van gedeelde smaken en keukens. Joodse en Arabisch-Israëlische chef-koks bereiden samen overheerlijke gerechten, transformeren traditionele recepten tot haute cuisine en vieren hun culturele erfgoed.
De documentaire Breaking Bread legt dit jaarlijks terugkerende evenement op ontroerende wijze vast.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.