Expositie: Sol LeWitt

Gepubliceerd op: 12 oktober 2023

Vanaf 30 oktober is in het Joods Museum in Amsterdam het werk van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt te zien.

LeWitt is een van de grondleggers van conceptuele kunst: de gedachte dat een idee op zichzelf kunst kan zijn. De tentoonstelling gaat in op LeWitts Joodse achtergrond én op zijn bijzondere band met Nederland.

Speciaal voor deze tentoonstelling wordt een aantal metershoge muurtekeningen, zogenoemde wall drawings, geschilderd. LeWitt maakte meer dan 1200 van deze wall drawings. Daarvoor schreef hij precieze instructies, waarmee anderen ze kunnen uitvoeren. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gaan met deze aanwijzingen aan de slag. De wall drawings bestaan maar tijdelijk. Na afloop van de expositie worden ze weer overgeschilderd.

Ook zijn er sculpturen, werken op papier en archiefmateriaal te zien.

Het werk van Sol LeWitt is vanaf 30 oktober 2023 te zien in het Joods Museum in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van het Joods Cultureel Kwartier. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Joods Museum in België.

Beeld: Sol LeWitt, Complex-Forms-no.-8 (1988) Co-Pictoright Amsterdam 2020 Collectie Bonnefanten Museum

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.