Revolte

De wereldwijde opstand tegen globalisering

Gepubliceerd op: 28 januari 2021

Revolte
De wereldwijde opstand tegen globalisering

Nadav Eyal

Amsterdam: Arbeiderspers, 2021
Aantal blz.: 480
ISBN: 9789029541107

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Auke Leistra
Oorsponkelijke titel: The Revolt Against Globalization

Nationalisme, migratie, klimaatverandering. Onze wereldorde valt uiteen en Nadav Eyal heeft er een naam voor: revolte. Hij volgt deze ontwikkeling al jaren. Op alle continenten komen burgers in opstand tegen nationale en internationale machtsstructuren. Ze gaan de straat op omdat hun veiligheid, hun identiteit en hun levensonderhoud gevaar lopen. Na decennia van globalisering lijkt de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter te zijn geworden.
Revolte is een scherpzinnige en stoutmoedige analyse, die doordringt tot de kern van een wereldwijde problematiek. Nadav Eyal was in de Verenigde Staten getuige van de opmars van Trump, reisde naar het ingestorte Griekenland, sprak Duitse neonazi’s en slachtoffers van de droogte in Sri Lanka. Hij vergelijkt de migratie van zijn grootvader met die van twee Syrische adolescenten. Het dramatische totaalbeeld van Eyal maakt duidelijk dat we ervoor zullen moeten vechten om onze democratische en liberale waarden te behouden.

Met een voorwoord dat Nadav Eyal speciaal voor deze Nederlandse editie schreef.

Nadav Eyal (1980) is is een van de bekendste journalisten in Israël. Hij is de internationale hoofdcorrespondent van Channel 13 en werd voor zijn werk onderscheiden met de Sokolov Award (Israëlische Pulitzerprijs). Zijn boek Revolte groeide uit tot een enorme bestseller.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.