Kort nieuws van heinde en ver

Gepubliceerd op: 24 september 2021

Amsterdamse voetballer maakt carrière in Israël

De in Amsterdam geboren en getogen Ella Babila maakt een carrière als voetballer in Israël. In het seizoen 21/22 gaat ze spelen bij Hapoel. Het kantoor van Crescas kent haar goed omdat ze wel eens hand- en spandiensten verrichtte. Crescas wenst haar veel succes, en zeker uw tijdelijke samensteller van de nieuwsbrief, die op de basisschool in Amsterdam haar leerkracht in groep 8 was.

Holocaust Namenmonument

Op zondag 19 september jl. werd in Amsterdam het Holocaust Namenmonument geopend, in bijzijn van koning Willem-Alexander. Het monument laat de namen zien van 102.000 Joden en 220 Sinti en Roma die in de oorlog werden vermoord en geen graf hebben. Het monument werd ontworpen door de wereldberoemde Pools-Amerikaanse architect Daniël Libeskind.
Het monument aan de Weesperstraat is dagelijks te bezoeken van 08.00 tot 20.00 via een van de ingangen, aan de Nieuwe Keizersgracht, de Nieuwe Herengracht of via de Hoftuin.

Meer informatie op de website van het Holocaust Namenmonument, https://www.holocaustnamenmonument.nl

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.