Gil & Moti - Spreekuur

stel uw vragen aan Gil & Moti

Gepubliceerd op: 26 augustus 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

In een intieme setting in het auditorium van het Joods Historisch Museum krijgen bezoekers de gelegenheid vragen te stellen aan Gil & Moti, en met hen in gesprek te gaan over een erfstuk. Centraal staan de eigen familieachtergrond en migratiegeschiedenis en daaraan verwante objecten. Tijdens dit spreekuur worden bezoekers daarom ook uitgenodigd zelf een erfstuk mee te nemen en de verhalen daaromheen tot leven te brengen. Een keer per maand wordt een dergelijk spreekuur gehouden als verdiepend programma bij de tentoonstelling Forget & Remember. Een persoonlijke expositie waarin Gil & Moti opzoek gaan naar de verzamelingen van hun eigen ouders.

Gil Nader (1968, Rishon Lezion) en Moti Porat (1971, Ramat Gan) komen uit Israël en wonen sinds 1998 in Rotterdam, waar ze aan het Piet Zwart Instituut studeerden. Naast een liefdesstel vormen ze ook het artistieke duo Gil & Moti, dat zoveel mogelijk als één entiteit leeft: ze kleden zich identiek en delen één bos sleutels, één portemonnee en één telefoon. Het kunstenaarsduo staat bekend om hun totaalinstallaties: thematische multimediale tentoonstellingen waar vaak jarenlang onderzoek aan voorafgaat. Hun werk is persoonlijk en gaat over identiteit en de rol van het individu binnen de samenleving.

Type:
debat
Wie:
JCK
Waar:
Auditorium, Joods Historisch Museum
Wanneer:
donderdag 2 september 2021
Tijd:
15:00
Item in samenwerking met JCK.
Logo samenwerking 'JCK'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.