My Fine Fellow

A Delicious Entanglement

Gepubliceerd op: 24 november 2022

My Fine Fellow

Jennieke Cohen

New York: Harper Collins, 2022
Aantal blz.: 352
ISBN: 9780063047532

Ook als e-book verkrijgbaar

Culinaire hoogstandjes in overvloed, romantiek hangt in de lucht en plannen gaan op een heerlijke manier vreselijk de mist in in deze anders-dan-anders versie van My Fair Lady. Een aanrader voor fans van Bridgerton.

In het Engeland van 1830, de hoogtijdagen van de Culinarians, een groep mensen die luxe eten en gebak maken voor de high society. De slimme Helena Higgins, op de Koninklijke Academie de beste van haar klas kan proeven als de beste - ze weet dat ze tot sterrenstatus kan stijgen als ze in haar laatste jaar groots kan presteren. Penelope Pickering, een meisje van Filipijnse afkomst, wil heel Engeland het onomstotelijk bewijs leveren dat  de niet-Europese keuken meer dan de moeite waard is. Haar tijdgenoten kijken op haar gerechten maar met haar sociale vaardigheden en culinaire talent zal Penelope hun ongelijk bewijzen. Over Elijah Little valt niets bijzonders te vertellen, behalve dan dat hij een uitstekend instinct voor smaken heeft.
Londense kooplieden zijn er op tegen dat een Joodse jongen een eigen winkel heeft, daarom verkoopt hij zijn pasteitjes aan voorbijgangers voor een shilling per stuk, maar hij weet dat hij met de juiste opleiding groots carrière kan maken. Alles wordt anders als Penelope en Helena Elijah ontmoeten: het drietal ziet een gouden kans om een nooit eerder vertoond project te verwezenlijken, waarbij Elijah van straatverkoper verandert in chique chef. Maar Elijahs transformatie blijkt een grotere impact hebben dan ze zich realiseren.

De Amerikaanse schrijfster Jennieke Cohen begon haar carrière als assistente van een literair agent. Daarna werkte ze bij Prima Games en later werd ze schrijfconsultant voor techbedrijven in Silicon Valley. My Fine Fellow is haar tweede boek.

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Eric Ottenheijm Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Parabels

Ons woord parabel is afgeleid van het Griekse woord parabolè, dat ook een weergave is van het Hebreeuwse masjal. Het duidt zowel een spreuk (denk aan Misjle Sjlomo) als een gelijkenis of parabel,...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.