The Witches of Escazu

(and Other Jewish Fairytales)

Gepubliceerd op: 18 november 2021

The Witches of Escazú
(and Other Jewish Fairytales)

Debbie Lechtman

San Francisco: Roots Metals, 2021
Aantal blz.: 42
ISBN: 9798985105407

Ook als e-book verkrijgbaar

Gebruik Hebreeuwse bezweringen om een angstaanjagend beest te zichtbaar te maken, sluip door donkere bossen in een door ellende en ziekte geteisterd land en ga mee op de lange pelgrimstocht van een wijze naar het Heilige Land.
In The Witches of Escazú (and Other Jewish Fairytales) vind je oeroude verhalen uit de hele Joodse diaspora die kennis bevatten die onze voorouders van generatie op generatie doorgaven. In een luttele 42 pagina's ontmoet je betoverende bovennatuurlijke wezens die Joodse legendes uit een ver verleden bevolken.

Kunstenaar Debbie Lechtman toont personages die het met  Joodse vastberadenheid opnemen tegen kwade krachten. De bloemlezing is een ode aan de Joodse folklore. Omdat lang niet iedereen weet wie de genoemde monsters en andere mythische wezens zijn voegde de schrijfster een verklarende woordenlijst toe.

Op Jewishbookcouncil.org kun je het titelverhaal lezen.

Debbie Lechtman, in kunstenaarskringen bekend als Roots Metals, is een Israëlisch-Costa Ricaanse edelsmid, schrijfster en pedagoge gevestigd in Los Angeles. Ze behaalde een BA in journalistiek aan Syracuse University en een MFA in creatief schrijven aan de Universiteit van San Francisco. In het verleden heeft Debbie geschreven voor verschillende Joodse publicaties en heeft zij gewerkt voor het Joods Gemeenschapsmuseum in Costa Rica.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.