Debat: Joods in Nederland

Antisemitisme, dialoog en solidariteit

Gepubliceerd op: 3 september 2020

Joods Maatschappelijk Werk organiseert in samenwerking met Crescas en Pakhuis De Zwijger drie debatavonden over jodendom in de Nederlandse samenleving anno 2020.
Het eerste debat vindt plaats op donderdag 17 september van 20.30 tot 22.00.
Het thema waarover zal worden gedebatteerd, is Antisemitisme, dialoog en solidariteit.

De afgelopen decennia leek antisemitisme ondenkbaar geworden in Nederland, met het pijnlijk besef en de kennis van wat antisemitisme kan aanrichten. Inmiddels weten we dat ook in Nederland antisemitisme nooit is weggeweest en opnieuw zichtbaarder wordt in onze samenleving.
Deze avond kijken we naar de hedendaagse vormen van antisemitisme, de historische ontwikkeling ervan, en wat de huidige impact is van antisemitisme op Joden in de Nederlandse samenleving. We gaan in gesprek om te kijken hoe we onderling begrip en solidariteit kunnen bevorderen en bruggen kunnen bouwen tussen verschillende groepen die te maken hebben met vormen van uitsluiting en racisme. Hoe komen we gezamenlijk tot een inclusieve samenleving?

Het panel zal bestaan uit Judith Frishman (professor emeritus Judaism), Hanna Luden (directeur CIDI), Esti Cohen (maatschappelijk werker bij Joods Welzijn, Chantal Suissa (adviseur Nieuw Wij, Leer je Buren Kennen, Mo & Moos), schrijver en journalist Gideon Querido Van Frank en Jelle Zijlstra, werkzaam bij Leer Je Buren Kennen en Stichting Na De Oorlog. Het programma is online te volgen via Pakhuis de Zwijger/Livecast.

Meer informatie en aanmelding: ga naar dezwijger.nl/programma/antisemitisme-dialoog-en-solidariteit.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.