Losing Alice

Een intrigerende psychologische thriller

Gepubliceerd op: 9 december 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Nu de avondlockdown weer van kracht is gaan de meeste live evenementen niet door. Dat is natuurlijk heel jammer, maar gelukkig kunnen we in de tussentijd genieten van Israëlische films, series en podcasts. Voorlopig houden we je dan ook op de hoogte van de mooiste Israëlische audiovisuele onlineproducties, zodat je je de komende tijd zeker niet hoeft te vervelen.

Een goed voorbeeld hiervan is de onvoorspelbare en intrigerende psychologische thriller Losing Alice, geregisseerd door Sigal Avin. Alice Ginor (gespeeld door Ayelet Zurer, bekend van Superman: Man of Steel en Shtisel) was ooit een succesvol filmmaakster. Ze werd bekend door haar erotisch geladen scripts waarin ze alle grenzen opzocht. Nu is ze 48 jaar, moeder van drie jonge dochters en getrouwd met een van Israëls bekendste acteurs. In plaats van controversiële projecten, maakt ze gelikte commercials om hun mooie huis te kunnen betalen.
Hoewel ze zich een beetje verveelt door haar burgerlijke leven, is ze niet ongelukkig. Ze merkt echter wel steeds vaker dat ze haar spannende leven van voor haar huwelijk en moederschap mist. Dat gemis wordt groter wanneer ze Sophie (gespeeld door Lihi Kornowski, bekend van The Burglar en Sublet) ontmoet, een aspirant-scenarioschrijver van in de twintig. Alice raakt al snel geobsedeerd door de jongere vrouw, die haar aan haar vroegere zelf doet denken, en bouwt een band met haar op. Ze worden vriendinnen en collega’s. Daardoor brengt Alice Sophie ook in contact met haar gezin. Na een tijdje realiseert Alice zich dat Sophie misschien niet is wie ze denkt dat ze is. Het besluit om haar onder haar hoede te menen blijkt fatale gevolgen te kunnen hebben.

Een abonnement op Apple TV + begint bij €4 per maand.


Type:
film
Wie:
Apple TV +
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 9 december 2021
Tijd:
altijd online

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.