You shall tell your son

Voorstelling in het Joods Historisch Museum

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Israëlische acteur Amichai Pardo speelt de solovoorstelling You shall tell your son in het Joods Historisch Museum. In dit theaterstuk, dat wordt opgevoerd in het kader van het Israeli Stage Festival, ontrafelt Pardo een verbazingwekkend (familie)verhaal van ontsnapping en heldendom aan de hand van een uniek erfstuk. Na de dood van zijn grootmoeder kreeg de acteur namelijk 36 schilderijen die zij had gemaakt. Ook erfde hij haar dagboek, waarin ze vertelt over de reis die zij maakte van Krakau naar Jeruzalem. De reis duurde ruim drie jaar.

"You shall tell your son" is de letterlijke tekst van de bekende aansporing uit Exodus: geef het verhaal van je volk en je familie door aan de volgende generaties. En dat is precies wat Pardo doet met dit ontroerende theaterstuk. Tijdens de voorstelling zal Pardo ook de schilderijen van zijn grootmoeder tentoonstellen. You shall tell your son is dus een unieke mengvorm van toneel, beeldende kunst, gesproken woord en oral history.

Type:
theater
Wie:
Israeli Stage Festival
Waar:
Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam
Wanneer:
zondag 31 oktober 2021
Tijd:
14.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.