Theater online: Het kind achter de ogen

vrijdag 17 juli 20

'Het kind achter de ogen' is een theatermonoloog over een moeder met een kind met het Downsyndroom.

Het is de ochtend waarop Thelma haar zoon voor het eerst naar de basisschool zal brengen. Ze heeft hoop, maar maakt zich ook zorgen. In gedachten kijkt ze terug op het leven dat ze tot dan toe met hem heeft gehad en ze vertelt openhartig, soms met humor, soms ook intens verdrietig over haar angsten en onzekerheden. De monoloog neemt soms de vorm aan van een innerlijke dialoog tussen Thelma en haar onlangs overleden grootmoeder.

'Het kind achter de ogen' werd in 1988 geschreven door de Israëlische Nava Semel (1954-2017) en wordt in het Ivriet gespeeld door Erga Netz, in de regie van Lia Koenig.
De voorstelling werd in 2018 in Den Haag op video vastgelegd en is Nederlands ondertiteld. Met dank aan Maror, die dit project mogelijk maakte.

Na afloop van de voorstelling was er een ontmoeting van internationale theatermakers uit Alaska, Turkije, Nederland en Israël, die dit stuk in hun eigen taal speelden. Dit panel stond onder leiding van Noam Semel, de echtgenoot van Nava Semel en tevens directeur van het 'Cameri' theater in Tel Aviv. De actrices in het panel speelden in hun eigen taal enkele scènes uit het stuk. Ook deze extra's zijn gefilmd en maken deel uit van de video.
Klik hier voor alle benodigde informatie om 'Het kind achter de ogen' online te zien.

De opbrengst van deze theatervoorstelling online wordt gedoneerd aan een goed doel.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.