Netflix-serie Beauty Queen of Jerusalem krijgt tweede seizoen

Gepubliceerd op: 29 juni 2023

De Israëlische hitserie The Beauty Queen of Jerusalem krijgt op Netflix een tweede seizoen. Op 14 juli is de eerste aflevering te zien.

De historische dramaserie The Beauty Queen of Jerusalem draait om drie generaties van de Sefardische Ladinofamilie Ermoza. De lotgevallen van de familie speelden zich in het eerste seizoen voornamelijk af in de periode onder Brits Mandaat, met sprongen in de tijd tussen de jaren twintig en de jaren veertig van de vorige eeuw.

In het tweede seizoen genieten Luna Ermoza en haar kersverse echtgenoot David van hun huwelijksreis. Ondertussen probeert David af te rekenen met de herinneringen aan zijn diensttijd tijdens de oorlog. Ook voor de andere familieleden loopt niet alles zoals gehoopt.

Tijdsdocument
Het knappe aan de de serie is dat deze zich afspeelt in verschillende perioden en daarbij moeiteloos heen en weer springt tussen de jaren twintig en de periode vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen laten de scenarioschrijvers de kijkers meeleven met de familie en daarbij horende strubbelingen, maar ze bieden ook een historisch tijdsdocument.

Het tweede seizoen telt zestien afleveringen. De schrijvers van de serie introduceren een aantal nieuwe personages. De achtergrond van de al bekende hoofdrolspelers wordt verder uitgediept.

The Beauty Queen of Jerusalem is een groot internationaal succes. In Israël werd de serie in 2022 door de Israeli Television Academy bekroond met de prijs voor Best Daily Drama. De televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Sarit Yishai-Levi. Wereldwijd zijn er meer dan 100.000 exemplaren van het boek verkocht.

Beeld: Netflix

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.