Het zwarte koninkrijk

Gepubliceerd op: 21 juli 2021

Het zwarte koninkrijk

Szczepan Twardoch

Amsterdam: Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 2-21
Aantal blz.: 320
ISBN: 9789046827963

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Charlotte Pothuizen
Oorsponkelijke titel: Królestwo

Warschau, 1939. Jakub Shapiro, vroeger koning van de onderwereld, strijdt een uitzichtloze strijd. Zijn gangsterrijk valt uiteen en het luxe leven is voorbij, zijn vrouw en zonen verlaten hem. Zijn oude geliefde Ryfka neemt hem onder haar hoede. Ze heeft maar één doel: overleven. Tienerzoon Dawid begint voedsel het Joodse getto binnen te smokkelen om zijn moeder en broer in leven te houden.
Als de stad in puin ligt, vecht Ryfka met alles wat ze heeft voor het leven van Shapiro, terwijl Dawid nog maar één ding wil: wraak.

Szczepan Twardoch (1979) is een van de belangrijkste hedendaagse auteurs in Polen. Zijn romans Morphin en Drach waren bestsellers in Polen en Duitsland en ontvingen diverse literaire prijzen. De koning (Król), zijn grootste succes, wordt in meerdere talen vertaald. Het zwarte koninkrijk (Królestwo) is het vervolg daarop. Twardoch woont met zijn familie in Pilchowice.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.