Exodus

Mijn leven na Onorthodox

Gepubliceerd op: 24 september 2021

Mijn leven na Onorthodox

Deborah Feldman

Amsterdam: Uitgeverij de Geus, 2021
Aantal blz.: 336
ISBN: 9789044544268

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Nadia Ramer
Oorsponkelijke titel: Exodus. A Memoir by the Author of Unorthodox (New York: Penguin Putnam Inc., 2015. ISBN 9780142181850)

Deborah Feldman groeide op in een streng gelovige chassidische gemeenschap in Brooklyn, die ze op haar 23ste de rug toekeerde. In dit vervolg op de bestseller Onorthodox probeert ze haar eigen leven en dat van haar zoon opnieuw vorm te geven en reist ze door het Europa waar haar oma de oorlog overleefde. Na haar beschermde jeugd staat Deborah nog elke dag versteld van wat de wereld te bieden heeft, of het nu gaat om haar liefdesleven of de vele vormen die het jodendom kan aannemen.

Deborah Feldman (1986) publiceerde op haar 25ste haar memoir Onorthodox. Twee jaar later verscheen Exodus. Ze woont met haar zoon in Berlijn. In 2020 verscheen de miniserie Unorthodox op Netflix. Deze bewerking van Feldmans eerste boek werd een wereldwijde hit.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.