The Rabbi Who Prayed with Fire

Gepubliceerd op: 2 september 2021

The Rabbi Who Prayed with Fire

Rachel Sharona Lewis

New York: Ladiesladies Press, 2021
Aantal blz.: 276
ISBN: 9781792356520

Ook als e-book verkrijgbaar

De welgestelde 'old school' kille Beth Abraham verwachtte dat Vivian Green, de nieuwe rabbijn "een paar liedjes zou zingen en naar een milieubijeenkomst zou gaan." Maar rabbijn Vivian heeft andere ideeën: zij wil dat haar gemeente zich op een zinvolle manier bezighoudt met de burgemeestersverkiezingen in de stad, met interreligieuze ontbijten en op de barricades gaat voor betaalbare huisvesting. Daarnaast wil ze een avond vrij hebben om te gaan dansen met aan haar voeten haar favoriete lederen mannenlaarzen. De congregatie worstelt met tal van hedendaagse problemen (die ook leden van Nederlandse Joodse gemeentes bekend zullen voorkomen), en als de synagoge op een vrijdagavond in de fik gaat - brandstichting? antisemitisme? -  zijn de problemen legio.

Maar rabbijn Vivian staat voor haar overtuiging: Beth Abraham kan alleen voortbestaan als er plaats wordt gemaakt voor interreligieuze samenwerking, meer jeugdprogramma's en andere sociaal-maatschappelijk relevante initiatieven. Tegelijkertijd moet worden gewerkt aan de uitbreiding van het aantal leden - niet eenvoudig wanneer het politieke klimaat in de VS voor Joden steeds minder veilig lijkt te zijn.

Rachel Sharona Lewis vervlecht in The Rabbi Who Prayed with Fire hedendaagse problematiek met de spanning van de zoektocht naar de dader van de brand, en doet er in de persoon van een pittige dame in een hot suit ook nog een schepje erotiek bij.

Rachel Sharona Lewis woont in Watertown, MA. Overdag organiseert ze bijeenkomsten in de omgeving van Boston om actie te voeren voor sociaal-maatschappelijke kwesties. In haar vrije tijd leest ze graag, gaat ze naar commissievergaderingen en speelt ze trombone, maar niet fanatiek. Dat Lewis thrillerschrijfster werd, berust volledig op toeval.

HeyAlma had een gesprek met de schrijfster: The Queer Rabbinic Mystery Novel We Didn’t Know We Needed

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.