Club Guy & Roni Invites

Jonge dansmakers presenteren nieuw werk

Gepubliceerd op: 18 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Roni Haver en Guy Weizman nodigen elk jaar jonge dansmakers uit om nieuw werk te presenteren in het kader van Club Guy & Roni Invites. Dit doen ze omdat de oprichters van het bekende dansgezelschap het belangrijk vinden aanstromend talent te begeleiden en bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. In deze double bill (twee voorstellingen op één avond) staan de choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei centraal.

Dunja Jocic – The previous Owner
Dunja Jocic maakte jaren deel uit van het dansers ensemble van Club Guy & Roni, maar is inmiddels zelfstandig choreograaf en filmmaker. Ze won voor haar werk als choreograaf en danser diverse prijzen. Onlangs ontving ze één van de grootste dansprijzen, een Zwaan (2021), voor haar voorstelling De Panter. De jury bekroonde dit werk van Jocic als "meest indrukwekkende dansproductie."

In de dansvoorstelling The previous Owner verkent Jocic het idee van transhumanisme. In een nabije toekomst wordt de geest van een stervende man geüpload in een jong lichaam, wat leidt tot een strijd tussen dans en tekst over wie de eigenaar is van het nieuw gecreëerde wezen.

Kwame Asafo-Adjei – Lubeck
De Britse choreograaf Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans en hiphop met zijn Ghanese afkomst, wat leidt tot een unieke bewegingstaal. Asafo won in 2019 de XL Production Award van de RIDCC. RIDCC is de belangrijkste internationale duetcompetitie voor choreografietalent, met als belangrijkste prijs een ruim productiebudget om een nieuwe voorstelling mee te maken.

Club Guy & Roni begeleidde Asafo bij het maken van deze nieuwe productie. Lubeck beschrijft de stem van zwarte kunstenaars. De voorstelling gaat in op hoe slavernij in onze hedendaagse maatschappij is geëvolueerd.

Club Guy & Roni Invites gaat in première in Groningen en toert daarna tot begin februari door heel Nederland. Kijk op de website voor exacte data en locaties.

Type:
dans
Wie:
Club Guy & Roni Invites
Waar:
Theater de Machinefabriek, Bloemstraat 38, Groningen
Wanneer:
donderdag 18 november 2021 - vrijdag 19 november 2021
Tijd:
20:30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.