Kort nieuws van heinde en ver

Gepubliceerd op: 27 augustus 2020

  • Stafleden van het kwartaalblad Jewish Currents zagen de nieuwe HBO-komedie An American Pickle en gingen erover met elkaar in gesprek. De trailer is te zien op Youtube.
    Times of Israel scheidde feiten en fictie: de film is meer dan alleen maar om te lachen.

  • Polin, het museum van de geschiedenis van de Joden in Polen, is sinds 1 augustus weer te bezoeken. Voor wie zich daar nog niet aan waagt, is nu The Core Exhibition, a journey through 1000 years of the history of Polish Jews – from the Middle Ages until today online te zien, een keuze uit de vaste collectie van het museum.

  • The Genesis Prize, door Time Magazine ook wel de Joodse Nobelprijs genoemd, vraagt mensen wereldwijd om kandidaten aan te dragen die belangrijk werk hebben gedaan waarbij hun Joodse achtergrond (mede) een rol heeft gespeeld. Meer informatie vind je op Genesisprize.org.

  • Dat rioolwater de verspreiding van het coronavirus aangeeft, is al enkele maanden bekend. Internationaal onderzoek, waaraan ook Israël deelneemt, laat zien dat rioolwater dat met virusdeeltjes besmet is, een ernstig gevaar zou kunnen vormen voor de volksgezondheid. Lees verder op Israel21C.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.