The play between

Gepubliceerd op: 11 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Met de double bill voorstelling The play between presenteert het Nederlands Dans Theater (NDT) twee nieuwe stemmen die eigenzinnige verhalenvertellers zijn en beiden een nieuwe wereldpremière brengen. NDT is erg enthousiast om hun unieke kijk op dans toe te voegen aan het repertoire en wij zijn verheugd om te kunnen melden dat een van de twee choreografen een Israëlische maker is.

Nadav Zelner is freelance danser en een gedurfde choreograaf die de hedendaagse danswereld verovert. Het werk van Zelner stimuleert lichaamsexpressie vanuit een fris en provocerend perspectief met een sterk gevoel voor ontwerp en theatraliteit. Zelner was lid van de Kibbutz Contemporary Dance Company en maakte onder meer werk voor de Gauthier Dance Company en de Batsheva Dance Company. Zijn vocabulaire is beïnvloed door de populaire cultuur wat tot zeer esthetische werken leidt die vaak samengaan met onverwachte muzikale keuzes. The play between markeert Zelners debuut bij NDT.

De andere première is in goede handen bij de Spaanse Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theater- en danswereld. Zijn fantasierijke werk versmelt op ambitieuze wijze dans, mode, film, theater en fotografie en wordt vaak beïnvloed door beeldende kunst en historische referenties die hij herinterpreteert en omvormt tot nieuwe visuele en inventieve verhalen. Morau’s choreografie bevat vaak een speels absurdisme, waaruit een nieuwe verhalende taal ontstaat.

Komende week speelt deze gecombineerde dansvoorstelling in de Stadschouwburg Utrecht. Daarna gaan de choreografen tot en met 17 december samen op tournee langs theaters in het hele land. Kijk op de website van het Nederlands Danstheater voor meer data en locaties.

Type:
dans
Wie:
Nederlands Dans Theater - The play between
Waar:
Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24, Utrecht
Wanneer:
zondag 14 november 2021 - maandag 15 november 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.