Ripped Away

Gepubliceerd op: 2 juni 2022

Ripped Away

Shirley Reva Vernick

Raleigh, NC: Regal House Publishing, 2022
Aantal blz.: 132
ISBN: 9781646032037

Ook als e-book verkrijgbaar

Abe Pearlman is verliefd op klasgenote Mitzy Singer, maar de liefde is niet wederzijds en als Mitzy hem dat weer eens duidelijk maakt, gaat Abe in een opwelling naar binnen bij Fortunes and Futures. Daar vertelt de waarzegster hem dat hij misschien wel iemands leven kan redden, maar voor hij ook maar iets kan vragen, bevindt hij zich plotseling in de sloppenwijken van Whitechapel in Victoriaans Londen waar hij Asher heet in plaats van Abe en juwelenverkoper is. De laatste die hij daar verwacht is Mitzy, die nu Maya heet. Samen ontdekken ze dat de stad in de greep is van de seriemoordenaar Jack the Ripper. Wat volgt is een avontuurlijk en mysterieus verhaal, waarin Abe en Mitzy het verband moeten zien te ontdekken tussen de voorspelling van de waarzegster en de Jack the Ripper moorden. En dat allemaal terwijl de Joodse bewoners van Whitechapel (en zij dus ook) te maken krijgen met een golf van haat - Jack the Ripper zou namelijk een Poolse Jood zijn. Om te overleven en de weg naar huis te vinden zullen Abe en Mitzy moeten samenwerken.

Vernicks focus op het antisemitisme en de Joodse cultuur in het Londense East End in negentiende-eeuws Londen zet de verhalen over Jack the Ripper in een nieuw licht..

De Amerikaanse, meerdere malen bekroonde schrijfster Shirley Reva Vernick schrijft voor jongeren. Met haar werk wil ze hun de liefde voor lezen geven en tegelijkertijd historisch besef aanwakkeren.

Ripped Away, trailer

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.