Jonah Freud en de Joodse keuken

Gepubliceerd op: 9 maart 2023

De Joodse keuken bestaat natuurlijk uit meer dan kippensoep en bagels. Overal ter wereld zijn er verrassende gerechten die meer bekendheid verdienen.

De Joodse keuken heeft zich over de wereld verspreid, maar is in ieder land anders. Want hoe bereiden de grote Joodse gemeenschappen in Ethiopië, Suriname en Brazilië hun dagelijkse maaltijden en welke ingrediënten gebruiken ze? Thuiskoks en professionals passen hun gerechten aan door lokale ingrediënten te gebruiken en ook de bereiding verschilt per land.

De synagoge Winterswijk duikt samen met Jonah Freud in de geschiedenis van de Joodse keuken wereldwijd. Zij geniet landelijke bekendheid door haar vorig jaar verschenen boek Memmisj, over de Joodse wereldkeuken. Daarin laat Jonah Freud de grote verscheidenheid zien aan Joodse gerechten. Pan bolo bijvoorbeeld, een typisch Antilliaanse broodpudding, of de Zuid-Afrikaanse visbobotie. En wat te denken van het bekende en overheerlijke toetje pavlova.

Op zondag 26 maart laat ze je kennismaken met verschillende gerechten en vertelt de geschiedenis erachter. Uiteraard kun je proeven van lekkere hapjes.

De lezing en de proeverij is op zondag 26 maart om 15.00 uur in de Synagoge Winterswijk aan de Spoorstraat 32. Memmisj is te koop en desgewenst signeert Jonah het boek.

Kaarten kosten € 12,50, inclusief een hapje en een drankje. Meld je nu vast aan via email: info@synagogewinterswijk.nl

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.