Concert: Een uurtje gelukkig te zijn

Amusementsmuziek 1930-1945

Gepubliceerd op: 27 april 2023

Op 3 en 4 mei kun je luisteren naar Nederlandse oorlogsliedjes in de theatervoorstelling Een uurtje gelukkig te zijn. Een swingend jazzorkest van acht muzikanten en een zanger/verteller laten de heerlijke muziek uit de jaren dertig en veertig van (Joodse) artiesten herleven.

Het Bob Scholte-orkest speelt evergreens van Bob Scholte, Johnny & Jones en Max Tak tot aan 'We zien elkaar weer' van Jetje van Radio Oranje.

Wat betekende deze muziek destijds in het leven van de gewone man en vrouw? En hoe zing je over onschuldige zonnetjes terwijl je leven als Joodse artiest op het spel staat? En waar vinden wij zelf moed en hoop in onze zorgelijke tijd, met opnieuw oorlog in Europa, opkomend extreem rechts en een wankel klimaat?

Een uurtje gelukkig te zijn is een muziektheatervoorstelling over Nederlandse amusementsmuziek van Joodse en Nederlandse artiesten als Bob Scholte, Max van Praag, Louis Davids, Leo Fuld en Jetje van Oranje.

Verteller Ken Besuijen verbindt de muziek met waargebeurde verhalen. Hoe beleefde men de oorlogstijd? En hoe hielp deze muziek burgers de moed erin te houden? De voorstelling neemt het publiek mee naar een tijd waarin angst regeerde en niets zeker was.

Speeldata:
3 mei 20:00 Liberale Joodse Gemeente, Amsterdam
4 mei 21:00 CREA theater, Nieuwe Achtergracht Amsterdam
Kaarten in de voorverkoop kosten 15 euro, studenten betalen 10 euro(studenten). Aan de kassa 17,50 euro.

Meer informatie staat op de website van Theater na de Dam.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.