The Lost Shtetl

Gepubliceerd op: 11 november 2020

The Lost Shtetl

Max Gross

New York: Harpervia, 2020
Aantal blz.: 416
ISBN: 9780062991126

Ook als e-book verkrijgbaar

Het begint met de raadselachtige verdwijning van Pesha Lindauer. Als haar ex-echtgenoot een dag later ook weg blijkt, breekt er paniek uit, en wordt Yankel Lewinkopf, een zonderling in de gemeenschap, er op uit gestuurd om de Poolse autoriteiten van de vermissingen op de hoogte te brengen.
Yankel wordt overdonderd door de moderne wereld, die hem met ongeloof en minachting ontvangt, maar óók met warmte en vriendelijkheid. Als de Poolse autoriteiten eindelijk accepteren dat Kreskol echt bestaat, wordt Yankel naar zijn dorp teruggebracht en zien de hoge heren met eigen ogen dat het dorp volkomen door de tijd en de geschiedenis vergeten is. Maar dat kan niet zo blijven, er moet daar in hoog tempo worden gemoderniseerd.
Vanzelfsprekend is niet iedereen in Kreskol gecharmeerd van dat plan, maar alleen als die twee kanten een manier weten te vinden om het toch eens te worden, zal ook Kreskol voorgoed ophouden te bestaan.

De sleutel ligt bij de verdwenen Pesha en haar ex-man… Wie wil weten hoe, moet het boek zelf lezen!

Max Gross is de man achter de Com­mer­cial Observ­er en schreef enige tijd voor The New York Post. Voor The Forward schreef hij in het eerste decennium van deze eeuw de column The Hapless Jewish Writer.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.