Het Crescas Taleninstituut 2022-2023

Cursussen Ivriet, Jiddisj, Ladino en bijbels Hebreeuws

Gepubliceerd op: 26 mei 2022

De voorbereidingen voor de cursussen van het Crescas Taleninstituut zijn bijna afgerond: binnenkort kun je je inschrijven!

Naast Ivriet op verschillende niveaus staan ook dit jaar Bijbels Hebreeuws en Jiddisj op het programma en zijn er verschillende literaire leesgroepen.

Nieuw in het seizoen 2022-2023 is de cursus Ladino in gedichten die zal worden gegeven door Noam Vazana.

De docenten
Shirley Ensel en Noa Breemhaar geven de taalcursussen Ivriet, Sylvie Hoyinck tekent voor de leesgroepen Ivriet en Israëlische en Joodse literatuur, Ruben Verhasselt geeft Jiddisj voor gevorderden en begeleidt een Jiddisje leesgroep en bij Hannah Neudecker en Karel Jongeling ben je in goede handen voor de lessen Bijbels Hebreeuws.

Handig voor je planning na de vakantie: de meeste taalcursussen beginnen daags na de Hoge Feestdagen, alleen Ivriet gevorderden en Ivriet toekomende tijd, beide in Leiden, beginnen al voor Rosj Hasjana.

Het merendeel van de cursussen wordt ook dit jaar weer online gegeven: zo kunnen ook mensen die verder weg wonen toch deelnemen!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.