Film: Silver Haze van Sacha Polak

Gepubliceerd op: 9 maart 2023

Silver Haze is een Brits-Nederlandse film geschreven en geregisseerd door de Nederlands-Joodse Sacha Polak.

Silver Haze is een modern sociaal drama dat zich afspeelt in de buitenwijken van Londen en aan de Britse kust. Franky, gespeeld door Vicky Knight, is een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk. Na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd is zij nog altijd op zoek naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien.

Als Franky verliefd wordt op Florence (Esmé Creed-Miles), een van haar patiënten, ontvluchten ze samen de stad. Aan de kust vindt Franky een veilige plek bij de samengestelde familie van Florence en lukt het haar om het verleden onder ogen te zien.

Silver Haze is de nieuwe film van regisseur en documentairemaker Sacha Polak. Zij maakte eerder furore met de producties Dirty God en Hemel. Het scenario is deels gebaseerd op het leven van Vicky Knight. De actrice overleefde als achtjarig meisje een brand, waarbij ze ernstig gewond raakte.

De film werd geselecteerd voor de Berlinale van 2023, het internationale filmfestival in Berlijn. Daar beleefde Silver Haze zijn wereldpremière in de Panorama-sectie van het festival.

Silver Haze is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Kijk voor het volledige lijst op de Bios Agenda.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.