Cohen&Co

en: De Vrijdagavond!

Gepubliceerd op: 21 januari 2021

In april 2019 was hij er opeens, voor weinigen zichtbaar: de Facebookgroep Cohen&Co.
Opgezet om in maatschappelijke discussies in de publieke ruimte een levendige Joodse stem laten horen.
Als de Nashville-verklaring (de ondertekenaars spraken zich in 2017 uit tegen lgbt-seksualiteit, transseksualiteit, het homohuwelijk) vandaag zou worden gepubliceerd, dan zou Cohen&Co, zo lezen we, kunnen laten horen hoe religieuze en seksuele diversiteit bĆØst samen kunnen gaan.
Het vluchtelingenprobleem gaat Cohen&Co zeer aan het hart, en zo werd er in maart 2020 het webinair Joodse Feestdagen en solidariteit met vluchtelingen gestreamed.
Een aantal mensen is bezig met een ludieke actie, het ‘bevrijden van Monne de Miranda’. Het portret van deze Joodse Amsterdammer, die zoveel voor de stad heeft betekend, bevindt zich nu in een depot. Dat willen we veranderen, dat portret hoort in het stadhuis te hangen.

Cohen&Co vindt het belangrijk aan te geven dat niet alle Cohen&Co-ers achter alle activiteiten hoeven te staan.
We citeren: 'Joden zijn net als andere mensen šŸ˜‰ en verschillen onderling. Laten we elkaar de ruimte geven. Waar wil jĆ­j je positieve geluid laten horen, geĆÆnspireerd door je Joodse achtergrond? Misschien vind je op deze FB-pagina wel een gelijkgestemde om dat mee te doen! We staan voor alles open.'

Vrijdag 15 januari 2021 verscheen de pilot van De vrijdagavond, een onafhankelijk Joods magazine voor heel Joods Nederland.
De doelstelling is om – in de geest van De Vrijdagavond – Joodse lezers kosjer geestesvoedsel verschaffen, onderhoudende en inhoudsrijke Joodse lectuur om het traditionele Jodendom te dienen en de kennis ervan te verspreiden.

De vrijdagavond plaatst nieuwe artikelen die Joods-inhoudelijk zijn, beschouwend en met een Nederlandse invalshoek. Polemiek wordt gewaardeerd, maar alles binnen de grenzen zoals die in het normale menselijk verkeer als betamelijk wordt beschouwd.

Eenieder die de doelstellingen van Cohen&Co onderschrijft is van harte welkom een bijdrage te leveren, waarbij een positieve insteek hogelijk wordt gewaardeerd.

Cohen&Co Ć©n De vrijdagavond hebben meerstemmigheid en samenwerking hoog in het vaandel staan!

Lijkt het je wat om De vrijdagavond te lezen? Meld je aan op de website!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.