Boekpresentatie: Chai

18 x overleven en over leven voor, tijdens en na de Holocaust

Gepubliceerd op: 7 september 2023

Op zondag 10 september vindt bij Boekhandel Blankevoort in Amstelveen de presentatie plaats van Chai. In dit boek vertellen achttien Joodse Nederlanders over de vernietigende invloed van de Sjoa op hun leven.

Naast wanhoop vallen de enorme veerkracht en vechtlust op, en Chai biedt ook hoop, want chai is Hebreeuws voor leven. Alice ten Napel, tekstschrijver en publicist, verzorgde de tekst, fotograaf Claudia Kamergorodski maakte prachtige portretten van de geïnterviewden.

Tijdens de presentatie zijn de rollen omgedraaid en wordt de ínterviewer geïnterviewd. Journalist Salomon Bouman, wiens verhaal ook in het boek staat, spreekt met Alice ten Napel over de totstandkoming en de inhoud van Chai. Salomon Bouman was decennialang correspondent in Israël voor onder meer NRC Handelsblad en was vaak te horen op de radio.

Van Chai bestaan twee edities: een paperback en een luxe box met 18 losse boekjes. De prijzen zijn respectievelijk € 22,50 en € 40,-. Het boek is online te bestellen via de website van Chai.

Aanvang van de boekpresentatie in Boekhandel Blankevoort is 15.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 14.30 uur. Na afloop zijn er hapjes en drankjes en is er gelegenheid tot napraten.
Vooraf aanmelden is verplicht in verband met de beperkte ruimte. Dit kan via e-mail: [email protected] of of telefonisch: 020-6455694.

Kijk voor meer informatie op de website van de Boekhandel Blankevoort.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.