The Emerson String Quartet en Yefim Bronfman

Twee grote namen uit de kamermuziek spelen samen een prachtig concert met muziek van Schumann en Brahms.

Gepubliceerd op: 18 november 2020

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

The Emerson String Quartet werd opgericht in 1976 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de beste kamermuziekensembles ter wereld. Het kwartet speelde in prestigieuze concertzalen op alle continenten, nam meer dan dertig cd’s op en won negen Grammy Awards. De musici staan tevens bekend om hun uitvoering van de complete kwartetcycli van Beethoven, Sjostakovitsj, Mendelssohn en Bartók.

Yefim Bronfman werd geboren in Rusland, maar emigreerde in 1973 met zijn ouders naar Israël. Twee jaar later maakte hij zijn internationale debuut. Zijn rijke carrière bracht hem naar vrijwel alle grote symfonie­orkesten ter wereld, zoals de New York Philharmonic, de Wiener Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. De pianist won Grammy Awards voor zijn opnamen van het Esa-Pekka Salonens-Pianoconcert en de drie pianoconcerten van Bartók.

Concertzaal 92Y in New York City brengt deze kamermuzieksterren nu samen voor een unieke livestream. Ze vertolken twee delen van Schumanns Strijkkwartet in A groot en Brahms' spannende pianokwintet in F klein.

Type:
muziek
Wie:
92nd Street Y
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 19 november 2020
Tijd:
01.30 am

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.