De witte roos

Het waargebeurde verhaal van de groep studenten die in het verzet kwam tegen het naziregime

Gepubliceerd op: 25 november 2021

De witte roos
Het waargebeurde verhaal van de groep studenten die in het verzet kwam tegen het naziregime

Amanda Barratt

Kampen: KokBoeken, 2021
Aantal blz.: 352
ISBN: 9789029730891

Ook als e-book verkrijgbaar

München, 1942. Sophie Scholl laat zich aanvankelijk meevoeren in de droom van een nieuw Duitsland, totdat ze de waarheid achter Hitlers daden begint in te zien. Samen met een aantal andere studenten begint ze de verzetsgroep Die Weisse Rose.
Annalise Brandt is de dochter van een SS-officier die naar München is gekomen om kunst te studeren. Ze is opgevoed met het idee dat Adolf Hitler de door God uitverkoren leider van Duitsland is. Maar hoe beter ze Sophie en haar vrienden leert kennen, hoe meer ze de nazipropaganda in twijfel begint te trekken. Het is het begin van een dubbelleven: overdag studeren, 's nachts antinazipamfletten verspreiden.
Maar alles verandert wanneer de Gestapo hen op het spoor komt en alle leden van de groep de consequenties van hun ontrouw aan het regime onder ogen moeten zien.

Bestsellerauteur Amanda Barratt zat nog op de lagere school toen ze haar eerste verhaal schreef - een spin-off van Jane Eyre. Nu schrijft Amanda romantische, historische fictie. Inmiddels heeft ze meer dan een dozijn romans en novellen op haar naam staan waaronder De witte roos en Mijn liefste Dietrich: Een roman over Dietrich Bonhoeffer's verloren liefde.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.