Laatste kans om in te schrijven: Op zoek naar het raadsel van de Hebreeuwse Bijbel met Emanuel Tov

Het openingsevenement van het cursusjaar 2020-2021!

Gepubliceerd op: 1 september 2020

Het evenement waarmee Crescas het nieuwe cursusseizoen opent is een Zoom-webinar.
Bij een Zoom-lezing kunnen de deelnemers/toehoorders elkaar zien en rechtstreeks vragen stellen. Bij een webinar gaat het anders: je ziet en hoort alleen de sprekers, en stelt je vragen middels een Q&A optie.

We hebben gekozen voor een onderwerp dat meteen de toon zet voor het hoofdthema van dit seizoen: Joodse literatuur in alle denkbare facetten.

Tanach, de Hebreeuwse Bijbel, is Joodse literatuur bij uitstek. Tanach is niet één boek maar een indrukwekkende verzameling van maar liefst 39 boeken, verdeeld over drie onderdelen.
De Bijbelwetenschap heeft al vele vraagstukken over Tanach weten te beantwoorden, maar er blijven nog heel veel vragen over. Om er maar enkele te noemen: wie schreef (of schreven) al die teksten, en wanneer? Hoe ontwikkelden de teksten zich in de loop der tijd, en in hoeverre zijn ze inhoudelijk onwrikbaar?

Het gesprek tussen emeritus hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem Emanuel Tov en de Nederlandse historicus en hebraïcus Bart Wallet belooft een boeiende gebeurtenis te worden, waarin je vrijwel zeker dingen zult horen waar je geen idee van had.

Wil je bij dit evenement aanwezig zijn? Schrijf je dan nu in voor het webinar 'Op zoek naar het raadsel van de Hebreeuwse Bijbel'.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.