Vergeet mij niet

Anne Franks vrienden en vriendinnen

Gepubliceerd op: 7 april 2022

Vergeet mij niet
Anne Franks vrienden en vriendinnen

Janny van der Molen

Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2022
Aantal blz.: 304
ISBN: 9789021682471

Ook als e-book verkrijgbaar

Vriendschap was belangrijk voor Anne Frank. In het Achterhuis schreef ze in haar dagboek onder andere over haar vriendinnen Jacqueline van Maarsen en Hannah Goslar. En op een foto van haar tiende verjaardagsfeestje zien we Anne temidden van klasgenootjes als Ietje Swillens, Mary Bos, Martha van den Berg en Kitty Egyedi. Maar terwijl iedereen het aangrijpende verhaal van Anne Frank kent, is van de meesten van haar vrienden weinig bekend. Wat is hun verhaal?

Janny van der Molen deed uitgebreid onderzoek naar deze kinderen en naar Peter Schiff, Helmut Silberberg, Juultje Ketellapper, Sanne Ledermann, Nanette Blitz en Peter van Pels. Twaalf indrukwekkende oorlogsverhalen zijn het resultaat, die dankzij de samenwerking met de Anne Frank Stichting inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten blijven.

Met illustraties van Martijn van der Linden en foto’s uit familiealbums en de collectie van de Anne Frank Stichting. Martijn van der Linden geeft net als bij Buiten is het oorlog ook dit keer op integere wijze een gezicht aan alle personen. Aangevuld met foto's uit de collectie van de Anne Frank Stichting.

Janny van der Molen werd op 11 oktober 1968 geboren in een Fries dorp. Als kind was ze al dol op lezen. Ze ging vaak naar de bibliotheek en kon urenlang in boekwinkels rondhangen. Ook is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er speelt in de wereld, zowel nu als in de geschiedenis. Met haar verhalen wil ze nu graag kinderen betrekken bij de samenleving en inspireren om het beste uit zichzelf en anderen te halen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.