Boek: Aliki

Over de liefde van een zwerfhond

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Aliki
Over de liefde van een zwerfhond

Manja Ressler

Amsterdam: Cargo, 2023
Aantal blz.: 448
ISBN: 9789403130491

Ook als e-book verkrijgbaar

Tien jaar geleden adopteerde Manja Ressler een getraumatiseerde Griekse zwerfhond. Nu moet ze afscheid van haar nemen. Terwijl Manja langzaam went aan de nieuwe stilte in huis denkt ze terug aan de jaren waarin Aliki en zij een innige vriendschap sloten.

Aliki is een van oorsprong Griekse Cretan Hound, en een van de duizenden honden die jaarlijks Zuid- en Oost-Europa door Nederlandse baasjes worden geadopteerd. Manja probeert op intuïtieve en positieve wijze een band met Aliki op te bouwen. En omdat ze van andere hondenbezitters en specialisten tegenstrijdige adviezen krijgt, verdiept ze zich al snel in de vakliteratuur op het gebied van hondengedrag, het ontstaan van hondenrassen en de oorsprong van de hond als metgezel van de mens.

Aliki, over de liefde van een zwerfhond is een prachtig en persoonlijk verslag van een vriendschap, en een bijzonder onderzoek naar hoe mens en hond zich door de eeuwen heen tot elkaar hebben verhouden.

Het boek verschijnt rond 28 september 2023 bij Cargo Uitgevers in Amsterdam.
Prijs paperback: € 20,99, E-book: € 12,99.

Manja Ressler is journalist en schreef voor onder meer NRC en De Groene Amsterdammer. Zij is de dochter van verzetsman en journalist H.J. Bakker en een Pools-Joodse moeder, Felicitas Rössler. 

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.