Een kwestie van dood en leven

Gepubliceerd op: 12 mei 2021

Een kwestie van dood en leven

Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom

Amsterdam: Balans, 2021
Aantal blz.: 240
ISBN: 9789463821469

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Inge Pieters
Oorsponkelijke titel: A Matter of Death and Life (London: Piatkus)

De internationaal vermaarde psychiater en bestsellerauteur Irvin D. Yalom wijdde zijn werkende leven aan het begeleiden van mensen met angsten en verdriet, maar werd nooit geconfronteerd met de noodzaak zichzelf bij te staan. Totdat zijn vrouw, schrijfster Marilyn Yalom, ongeneeslijk ziek bleek. In Een kwestie van dood en leven vertellen Marilyn en Irvin hoe ze een grote en onvermijdelijke opgave aangingen: voor haar de taak om goed te sterven, voor hem om zonder haar verder te leven.
De Yaloms waren in veel opzichten bevoorrechte mensen: ze hadden een liefdevol gezin, een huis in Californië onder een schitterende eikenboom, een grote vriendenkring, wereldwijd een enthousiast lezerspubliek en een lang, harmonieus huwelijk. Maar opeens viel de schaduw van de dood over alles heen. Om en om beschrijven ze hun laatste maanden samen en Irvin zijn eerste maanden alleen. Zo geven ze een zeldzaam inkijkje in het leven na de confrontatie met de dood en na het verlies van een geliefde. In dit indringende boek stellen ze universele vragen over intimiteit, liefde en rouw, met de levenswijsheid van twee mensen die diep over alles hebben nagedacht. Een kwestie van dood en leven is een zoektocht naar steun, troost en een zinvol leven.

Irvin D.Yalom (1931) verwierf onder psychotherapeuten, psychologen en psychiaters brede bekendheid met zijn standaardwerk Theory and Practice of Group Psychotherapy. Daarna verscheen Existential Psychotherapy. Daarnaast publiceerde hij onder andere Therapie als geschenk en Tegen de zon in kijken. Hij schreef ook de succesvolle romans Nietzsches tranen, De therapeut en De Schopenhauer-kuur.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.